tisdag 15 februari 2011

Sjukrapportering

Jahapp, jag är sjuk idag också alltså. Vi får se hur det blir imorn, hoppas att jag orkar gå och jobba då för det är sjukt boring att sitta här.
Just nu lagar jag lax i ugnen. Morötter, vitkål, haricots verts och sugar snaps med havssalt och svartpeppar ligger under laxfiléerna tillsammans med lite hummerfond, vitvin och mjölk och basilika, och detta ska jag käka med kornris. Jag hoppas det blir gott. Uppepå ligger fetaost.

När jag har ätit upp ska jag och Malte och Snusa gå på promenad. Har inte stuckit näsan utanför dörren idag så det ska faktiskt bli riktigt skönt.

3 kommentarer:

  1. Hur bidde det? ALLT har jag provat tillsammans med lax, men INTE vitkålen. Fungerade det?
    Hmmm, jag har lax i frysen, fetaost i kylen, oliver i skafferiet, ris i...
    ja, du fattar ;-) Det MÅSTE bli fisk den här veckan, men FÖRST lasagne!

    SvaraRadera
  2. Det blev riktigt bra! Görgött! Fetan blev kalasbra med laxen, fick liksom lite yta.
    Tycker det är spännande med vitkål. Det är gott när man äter det rått, det ärgott när man tillagar det. Däremot är det INTE någon god lukt som kommer från den tillagade. Why?
    Lasagne, fyy.. det är också gott!!

    SvaraRadera
  3. Jag gjorde TVÅ lasagner... En för frysen, bra att ha vid KRIS! ;-)
    Fetaost VET jag är kanon om man gratinerar den, roligt att det fungerade med vitkålen också!
    Den är full med C-vitaminer, du borde kanske ta en STOR bit RÅ kål? Hmmm, eller kanske inte, du kommer att låta som en "jag vet inte vad" efteråt...
    Lukten från kålen, har inte det med svavelväte att göra? Med reservation för stavningen naturligtvis...

    SvaraRadera