onsdag 1 augusti 2012

Roadtrip

Som så många andra gjorde vi, originellt nog en roadtrip semestern. Det började med att vi köpte ett tält och tankade, sedan for vi mot Askersund för att äta glass. Mest för att vi inte hade något riktigt mål med resan, vi ville åka dit vi hamnade liksom. På vägen dit stannade vi i Karlsborg för att handla. Då ringer min vän Anns som också befann sig på roadtrip och hade besökt oss några dagar tidigare. Hon frågade vart vi var och om vi inte skulle komma till Öland med dem? Nu hade vi tänkt åka dit, men kanske inte direkt... men man är väl inte sämre människa än att man kan ändra sig, så kosan styrdes mot Böda Sand och det blev en omväg av fetaste rang. Dock väldigt väl värd.
Vi åkte genom ett soligt Sverige, nercabbat och med stort flin på läpparna. Vi nådde Öland sent på kvällen och de hade snällt nog paxat plats åt oss. Vi spenderade två nätter på Öland med sol, bad, god mat, grill, skratt, turistande och allt vad som hör campinglivet till. Det var jätteroligt! Efter dagarna där, gjorde vi Borgholm på vägen ut från Öland och det var mysigt.
Vi åkte mot Kalmar och köpte lite nya kläder för det ska  tilläggas att vi åkte i en fin men trång Z4, och vi hade inte kunnat packa med så mycket kläder. Vi köpte lite nödvändiga prylar och åkte mot Svensköp i Skåne, där Linus väntade med skumpa och grillen redo. Vi handlade godsaker på vägen dit och hade oss en riktigt mysig kväll i hans gula Skånelänga.
Dagen därpå var destinationen Björkö. Vi besökte Lina och Stefan och deras båt, som vi åkte i också, bland annat för att kolla krabburar. Vi hade väldigt mysigt och roligt i deras lilla stuga, trots åska och allt vad det var. Vi bjöds på en brakfrukost innan vi gav oss av för att kolla in lite affärer och inte minst IKEA i Göteborg, för att sedan åka till Kungsbacka och äta middag hos Gustafs päron. Vi sov över där, gjorde Freeport dagen efter och jag fyndade en Helly Hansen-jacka för 400 istället för 1300, då det var kalasiga öppningserbjudanden.
Nöjda med detta köpte vi två lila filtar till Adde och Lenas tvillingar som snart är redo att kläckas, och åkte dit på kaffe. Vi bjöds på det ena godare än det andra och framförallt mycket värdefullt tjöt. Jag kan inte säga annat än att jag saknar Lerumsborna!! Peter var också med på fikat och det var verkligen skoj. Vi åkte sedan hemåt till vårt fina hus efter en veckas bortavaro vilket var skönt. Det vi hade med oss var en fullpackad, knöfull bil, mycket smutsiga kläder men ett semesterminne vi sent glömmer.

Idag är grej of the day något så fint som min sambo. Han är verkligen bäst av alla jag vet. Jag blir ibland vansinnig på honom, men ändå är han både min bästa vän och livskamrat. Tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar